Frågor och svar

Möhippa och Svensexa

1. Är det ok att dricka alkohol i studion?
Det är ok att ta en öl eller ett glas skumpa i relaxrummet men det är numera alkoholförbud i själva studion och sångbåset.

2. Om man börjar att sjunga låten och sedan märker att tonarten är för hög eller låg, kan man ändra tonarten på musikbakgrunden?
Vi kan ändra tonarten genom att lägga på en ”plugg” i inspelningsprogrammet. Det går på några sekunder. Tonarten kan ändras tre halvsteg upp eller ner.

3. Vad händer om bruden/brudgummen drabbas av plötslig blyghet och tvekar inför sånginsatsen?
Då börjar vi med att spela låten in med hela gänget tillsammans. Därefter får bruden/brudgummen sjunga in låten samtidigt som den vackra kören hörs i bakgrunden som lite stöd. Det blir lite lättare då.

4. Är det enbart bruden/brudgummen som får sjunga eller kan alla vara med?
Hela gänget får vara med och sjunga i refrängerna.

5. Får vi med oss låten eller Musikvideon direkt?
Låten/låtarna mixas i efterhand och skickas som Mp3 fil via mail inom några dagar. Musikvideon redigeras också efteråt och skickas som en mov fil via wetransfer.com. Vi mailar även instruktioner om hur man laddar ner videon, uppspelningsalternativ och hur ni enkelt delar videon med resten av gänget med samma program: Wetransfer.com

6. Ni har många låtar i ert låtarkiv, men om vi vill sjunga en låt som inte finns med i arkivet. Hur gör vi då?
Det kommer hela tiden massor av nya karaokelåtar, vi hinner ibland inte uppdatera våra listor, men vi samarbetar även med Singback.se och om ni hittar låten där så kan vi så fall beställa den låt ni vill sjunga in. Skicka ett mail eller ring oss så kollar vi om låten ni vill sjunga in finns i karaokeversion

7. Är Möhippestudion en ” riktig musikstudio” som ”riktiga” artister spelar in i? Hur är kvalitén på mikrofoner och utrustning?
Möhippestudion är bara ett av många namn på vår studio. Studion är en sk High-End studio vilket innebär att all utrustning i sångkedjan är bland den bästa som går att få tag i. Förutom inspelning av svensexor och möhippor så skriver vi låtar till artister och producerar radioreklam.Studion hyrs även ut till artister för olika typer av sånginspelningar och produktioner. Inspelningen av er låt sker med antingen en Neumann M 149 eller en Brauner Valvet som är två av världens bästa mikrofoner.

8. Går det bra att prelboka en tid hos er?
Det går bra att prelboka hos oss. Om ni prelbokar en tid så innebär detta att ni har första tjing på denna tid. Om det är något annat gäng som vill boka denna tid så ringer vi och kollar med er först. Om ni inte ska ha er prelbokning vill vi gärna att ni meddelar oss så fort ni kan.

9. Går det bra att avboka en tid hos er?
Det går alltid bra att avboka en prelbokad tid. Det går även bra att avboka en permanent bokad tid men tänk på att många vill ha tiderna under lördagarna på vår högsäsong 1 april -1 okober, och är ni inte säkra på er bokning så är det bättre att ni sätter en prelbokning.

10. Har ni någon avbokningsavgift?
Vi har inga avbokningsavgifter

11. Vilken tid ska vi komma om vi bokat tex kl 12.00?
Det räcker att ni är hos oss några minuter innan kl 12

12. Är det svårt att hitta till er, står det skyltat? Hur gör vi när vi kommer fram, ringer vi på porttelefonen?
Vi har ingen jättestor skylt ut med Sveavägen 112, men det sitter en skylt på fasaden. När ni kommer till oss så kan ni antingen ringa på vår porttelefon eller vårt mobilnummer så går vi upp och öppnar.

13. Vilken T-banestation ligger närmast er studio?
Närmaste T-banestation är Odenplan eller Råmansgatan

14. Hur är det med parkeringsmöjligheter?
Lättast att hitta parkering nära studion brukar vara på gatorna ”bakom” studion. Tex. Döbelnsgatan, Markvardsgatan, Tulegatan, Luntmakargatan. Det finns även ett stort parkeringshus som heter Norra real på Tulegatan 14. Detta parkeringshus ligger på ca 7 minuters gångpromenad från studion.

15. Om man söker på nätet så verkar det som att ni har flera hemsidor Varför har ni det?
Det stämmer bra. Vi började för 15 år sedan med Möhippestudion men kom efter ett par år fram till att vi behövde fler hemsidor för få in bokningar med Svensexor, Företagsevent, Kalas etc. Namnet Möhippestudion är ju ganska inriktat på just möhippor. Dom sidor vi har i dag är : Möhippestudion, Eventstudion och Starstudios. Starstudios är helt inriktad på barnkalas 10-12 år

16. Är det någon skillnad om vi bokar en möhippa eller svensexa på Möhippestudion eller Eventstudion?
Det är ingen skillnad alls. Det är samma studio med samma personal.

17. Ni verkar ha en rolig klädgarderob. Hur är kvalitén på kläderna?
I vårt relaxrum finns även vår klädgarderob som ni kan ta del av under er inspelning. Här hittar ni även peruker, hattar, glasögon och annan rekvisita som kan avändas ni ni spelar in musikvideon. De flesta kläderna är av märket Leg Avenue och håller hög kvalitét.

18. Om vi bokar Musikvideo där alla i gänget får byta om finns det då kläder i olika storlekar?
Det finns kläder i både small medium och large. De flesta kläderna är i sk. One size.